مهارتهای تولید محتوا را بیاموزید
قبل از اینکه دست به کار تولید محتوا شویم، حتماً باید زمان گذاشته و مهارتهای مورد نیاز را بسته به نوع محتوای تولیدی بیاموزیم. از مهمترین مهارتها کار با نرم افزارهای تخصصی است. مثلاً تولید محتوای تصویری نیاز به آموزش نرم افزاری مثل فتوشاپ دارد. تولید محتوای ویدیویی نیاز به آموزش نرم افزارهایی مثل Premiere و After Effect دارد. از طرف دیگر تولید محتوا متنی نیاز به کار با نرم افزارهای سادهای مثل Word و دیگر ویرایشگرهای متنی دارد، که یادگیری آنها زیاد سخت نیست.
علاوه بر مهارتهای کار با نرم افزارها، نیاز به مهارت محتوا سازی هم هست. مهارت محتوا سازی یعنی اینکه بدانیم دقیقاً باید چه اجزایی را کنار یکدیگر قرار دهیم و چطور آنها را تزیین کنیم که بیشترین تاثیرگذاری را داشته باشد. بهترین کار این است که محتواهایی که تا به حال توسط دیگران تولید شدند را با دقت بیشتر و با چشم یک تولید کنندهٔ محتوا ببینیم. سپس آن را تحلیل کنیم و با خودمان فکر کنیم که چه کار میتوان کرد که کیفیت آن را بالاتر برد.
بخشی از مهارتها هم مربوط به تسریع تولید محتوا است. مثلاً اگر قصد نوشتن مقاله را دارید، باید تایپ ده انگشتیتان هم خوب باشد. که روی کیفیت کارتان هم تاثیر به سزایی دارد. این دیگر بستگی به نوع محتوایی دارد که میخواهید تولید کند.
شروع به تولید محتوا کنید
شاید نقطهٔ شروع هر کاری، مخصوصاً اگر تازه وارد آن شده باشید، کمی ثقیل باشد. به همین دلیل ترس در این مرحله همیشه وجود دارد. اما نترسید! شما باید چند تا کار اولتان را خراب کنید، تا پس از آن قادر باشید کیفیت کارتان را بالا ببرید. ابزار لازم را فراهم کنید و پس از آن دست به کار شوید. اگر سرعت پیشرفت شما خوب باشد، با نیم نگاهی به کارهای قبلیتان، کیفیت پایین آنها را متوجه خواهید شد. این رشد سریع شما را نشان میدهد، که خودتان میتوانید درکش کنید.
حتماً هم به این موضوع دقت داشته باشید که محتوایی که قصد تولیدش را دارید، قرار است در کجا منتشر شود؟ آیا در سایت شخصی شماست؟ یا در شبکههای اجتماعی مختلف؟ هر شبکهٔ اجتماعی هم روی نوع خاصی از محتوا کار میکند. مثلاً یوتیوب فقط محتوای ویدیویی دارد که شما هم باید ابزارها و مهارتهای لازم برای تولید ویدیو را داشته باشید.
تا جایی که میتوانید به صورت منظم کار کنید. اگر قرار است در هفته یک عکس نوشته، یک مقاله یا یک کلیپ تولید کنید، همین روال را هر هفته دنبال کنید. مطالعه و کسب تجربههای جدید را هم فراموش نکنید. همیشه برای دانستن چیزهای جدیدی هست که ما از آنها بیاطلاعیم. هیچ وقت خودمان را نباید دانشمند بدانیم! همین طور که خروجی دانش ما محتوایی میشود که تولید میکنیم، ورودی کار هم باید مطالعه و کسب تجربهٔ ما باشد.