راهنمای کامل سئو محصولات + 14 قدم فوق العاده مهم
بخش مهمی از استراتژی سئو سایت، سئو کردن صفحات محصول در نتایج گوگل است. مثلا در یک سایت فروشگاه موبایل، بخش اعظمی از تمرکز روی سئو صفحات دسته بندی مثل خرید موبایل و خرید موبایل lg و… است. اما در کنار این دسته بندی ها، مدیر باید سعی کند نام هر محصول را به تنهایی هم در نتایج گوگل سئو کند. به عنوان نمونه؛ سئو کردن صفحاتی مثل موبایل lg k8 یا سئو خرید آیفون 8 و…
نکته مهم اینجاست که سئوی صفحه محصول نسبت به سئو صفحه دسته بندی یا مقاله تفاوت های زیادی دارد. با توجه به همین موضوع؛ در این مقاله میخواهم صفر تا صد مسیر سئو کردن محصولات در فروشگاه اینترنتی را به شما آموزش بدهم:
آموزش سئو محصولات در سایت
با توجه به اینکه خیلی از مخاطبان این مقاله؛ دوستانی هستند که هنوز اطلاعات کمی در مورد سئو دارند؛ نکات از صفر (مبتدی) شروع شده و به سمت نکات حرفه ای پیش میرود. در صفحه آموزش رایگان سئو ویدئوها و مرجع های آموزشی متنوعی را معرفی کرده ام.
1_ از تحقیقات کلمات کلیدی شروع کنید
اولین مرحله برای سئو محصولات، شروع تحقیقات کلمات کلیدی است. در این مرحله شما باید عبارت های پیرامون کلمه کلیدی اصلی مورد نظرتان را پیدا کرده و سعی کنید آنها را هم در صفحه سئو کنید. چطور؟ خب راستش را بخواهید فرآیند تحقیقات کلمات کلیدی به تنهایی یک موضوع گسترده در سئو سایت است و در دوره 50 ساعته مگاسئو هم حدود 4 ساعت زمان را به آموزش آن اختصاص دادم. اما به طور خلاصه فعالیتی که باید انجام بدهید را در ادامه توضیح میدهم:
از ابزارها استفاده کنید
قسمت مهمی از تحقیقات کلمات کلیدی استفاده از ابزارهایی است که به شما نشان میدهد کاربران برای رسیدن به محصولتان، چه کلماتی را جستجو میکنند. مثلا اگر من بخواهم صفحه محصول خرید آیفون 7 را در سایتم داشته باشم؛ میتوانم از این ابزارها استفاده کرده و ببینم کاربران چه عبارت هایی را پیرامون نام محصولم جستجو میکنند. به عنوان نمونه به تصویر پایین از ابزار keywordtool نگاهی داشته باشید:
همانطور که میبینید؛ کلمات زیادی وجود دارند که کاربران از آن برای رسیدن به این محصول استفاده میکنند. در این مرحله شما باید همه آنها را جمع آوری کرده و در زمان سئو محصول سعی کنید مهم ترینشان را برای سئو کردن در صفحه به کار ببرید.
نکته: دقت کنید که هر کلمه ای هم برای سئو شدن در صفحه شما مناسب نیست. مثلا کلمه آیفون 7 پلاس یک محصول متفاوت است که برای سئو شدن به صفحه دیگری نیاز دارد. یا کلمه “آیفون 7 دیجی کالا” اصلا برای سئو شدن در سایت شما انتخاب خوبی نیست چون مخاطب آن به دنبال این محصول در سایت دیجی کالاست. پس ترجیحا کلمات مترادف و خیلی مرتبط را انتخاب کنید.
از گوگل کمک بگیرید
علاوه بر ابزارها؛ کلمات کلیدی مختلف دیگر را هم از خود گوگل پیدا کنید. چطور؟ کلمه کلیدی خودتان را در گوگل جستجو کنید و سپس به کلمات کادر بالایی و انتهای صفحه نگاهی داشته باشید:
همانطور که میبینید تعداد زیادی کلمه کلیدی مناسب هم در اینجا به شما نمایش داده میشود و میتوانید از آنها استفاده کنید.
2_ بدیهیات سئو محتوا را برای سئو محصول اجرا کنید
همان نکات مهمی که در سئو محتوا رعایت میکنید را باید برای سئو کردن محصول هم به کار بگیرید. در ادامه به صورت خلاصه همه آنها را به شما توضیح میدهم:
عنوان سئو شده و جذاب
اولین موردی که برای سئو کردن محصول در سایت باید رعایت شود؛ نوشتن یک عنوان سئو شده و جذاب است. منظورم عنوانی است که در آن از کلمه کلیدی اصلی صفحه استفاده کرده باشید، طول زیادی نداشته باشد و در نهایت اینکه کاربر را ترغیب به کلیک کند. درباره سئو داخلی بخوانید.
توضیحات متا
منظور از توضیحات متا؛ توضیحاتی است که در نتایج جستجو، پایین عنوان سایت شما نمایش داده میشود. برای نوشتن توضیحات متا هم باید علاوه بر کلمه کلیدی اصلی و حتی فرعی، از جملات ترغیب کننده کاربر به کلیک استفاده کنید.
url سئو شده برای سئو محصول
و در نهایت باید یک url کوتاه و سئو شده برای صفحه انتخاب کنید. بهترین انتخاب، نوشتن نام محصول به انگلیسی در url است. مثلا چنین چیزی: iphone-7 .
نکته: url ها را تمیز کنید! خیلی از سیستم های مدیریت محتوا برای نمایش محصول به مخاطب یک url فوق العاده طولانی نمایش میدهند. مثلا چنین چیزی:
YOURSITE.com/ingredients/hops/whole/citra/product page
پیشنهاد میکنم تا جای ممکن url صفحه محصول را کوتاه و جذاب کنید.
3_ توضیحات محصول را بنویسید
در اغلب سایت ها 2 بخش برای نوشتن توضیحات محصول وجود دارد. یک بخش برای نوشتن توضیحات کوتاه یا همان ویژگی ها و یک بخش هم برای نوشتن توضیحات متنی. خب در بخش اول باید ویژگی های محصول را به شکل کوتاه و ترجیحا کپی نشده بنویسید. مثلا برای محصول آیفون 7 چنین چیزهایی ویژگی محصول هستند:
- دوربین،
- حافظه داخلی،
- اندازه صفحه نمایش،
- و…
اما بخش مهم تر؛ توضیحات متنی محصول هستند. به عنوان نمونه توضیحات متنی محصول در دیجی کالا را ببینید:
همانطور که پیداست دیجی کالا برای سئو محصولات مختلف، توضیحات متنی باکیفیتی در هر صفحه قرار داده. البته دقت کنید که هدف از نوشتن این توضیحات متنی در درجه اول کمک به کاربر و سپس سئو کردن محصولات در سایت است. بنابراین توضیحاتی بنویسید که بتواند برای کاربر هم راضی کننده باشد.
نکته: در نوشتن توضیحات متنی از بقیه نکات سئو محتوا هم کمک بگیرید. منظورم وجود تگ های H سئو شده، رعایت سئو تصاویر، وجود کلمه کلیدی و کلمات کلیدی اضافه و… است. پیشنهاد میکنم مقاله lazy load چیست را بخوانید.
برای نوشتن توضیحات محصول از نظر کاربران استفاده کنید
هر چه بتوانید با توضیحات متنی جذاب تر، مخاطبان را به صرف زمان بیشتر در صفحه ترغیب کنید؛ سئو سایت را بهبود داده اید. برای اینکه بتوانید به این هدف برسید پیشنهاد میکنم وارد صفحات محصول سایت رقبا شده و ببینید کاربرانشان در مورد محصول چه سوالاتی پرسیده اند؟ در ادامه هم سعی کنید این سوالات و جواب آنها را در متن مقاله قرار بدهید.
نکته: در این سالها مبحث جستجوی صوتی به یکی از نکات بسیار پرطرفدار تبدیل شده. با توجه به همین موضوع باید بدانید هر چه سوالات متداول بیشتری را در توضیحات متن صفحه محصول استفاده کنید؛ احتمال دیده شدن صفحه شما در نتایج جستجوهای صوتی افزایش پیدا میکند.
4_ گالری محصول را وارد کنید
علاوه بر تصاویری که در بخش متنی صفحه محصول قرار میدهید؛ باید یک سری تصویر هم در بخش گالری محصول وارد کنید. اینها عکس هایی هستند که مخاطب از محصول شما و زوایای مختلف آن میبیند. برای وارد کردن این تصاویر به این نکات دقت کنید:
- نام تصاویر را در رایانه و قبل از بارگذاری در سایت به کلمه کلیدی انگلیسی یا فارسی تغییر دهید،
- سایزی برای تصاویر انتخاب کنید که با سایز صفحه محصول شما همخوانی داشته باشد،
- حجم عکس ها را بدون افت کیفیت کاهش دهید؛ میتوانید از سایت imagecompressor کمک بگیرید.
- تا جای ممکن از تصاویر تکراری استفاده نکنید،
- متن آلت تصاویر را با کلمه کلیدی، کلمات فرعی و کلمات مرتبط پر کنید. (افراط نکنید.)
5_ سرعت صفحه محصول را بهینه کنید
احتمالا میدانید که یکی از مهم ترین فاکتورهای سئو سایت، سرعت صفحات است. با توجه به همین موضوع، صفحات محصول وب سایت شما هم باید سرعت بهینه ای داشته باشند. البته قرار نیست به سراغ صفحات محصول رفته و تک تک آنها را بهینه کنید؛ زمانی که سرعت صفحه اصلی سایت را افزایش بدهید بخش اعظمی از سرعت بقیه صفحات هم افزایش پیدا میکند. اما بعد از آن پیشنهاد میکنم به سراغ ساختار صفحات محصول رفته و جزئیات اضافی آنها را حذف کنید.
مثلا اگر در این صفحات الِمانی وجود دارد که باعث افزایش تعداد درخواست های سایت به سرور میشود؛ آنها را حذف کنید تا صفحه سریع تر بارگذاری شود. پیشنهاد میکنم برای درک بهتر؛ مقاله افزایش سرعت سایت را بخوانید.
6_ برای سئو صفحه محصول؛ از اسکیما کمک بگیرید
به تصویر پایین نگاه کنید:
این ستاره ها، نمایش نظرات، رتبه و… که به آنها ریچ اسنیپت میگویند؛ به دلیل وجود کدهای اسکیما در این سایت نمایش داده میشود. اگر شما هم از کدهای اسکیما در سایتتان و مخصوصا برای صفحات محصول استفاده کنید؛ بعد از مدتی صفحاتتان به این شکل نمایش داده میشوند.
اگر در مورد اسکیما اطلاعات کمی دارید در مرحله اول مقاله اسکیما چیست را بخوانید و سپس سراغ مقاله آموزش اسکیما بروید. اما به طور خلاصه کدهای اسکیما، یک سری کد برنامه نویسی هستند که با قرار گرفتن میان کدهای صفحات سایت؛ باعث میشوند گوگل بهتر محتوایتان را درک کرده و علاوه بر نمایش زیباتر آن، امتیاز سئو بهتری هم به سایت بدهد.
7_ به موضوعات پیرامون محصول اهمیت بدهید!
فکر میکنم ماه پیش بود که در یک سلسله استوری آموزشی در پیج اینستاگرام فرین آکادمی به این موضوع مهم اشاره کردم. قضیه چیست؟ موضوع این است که بعضی از مشتریان پروژه های سئو که در شرکت به ما مراجعه میکنند؛ درخواست میکنند صرفا 3 یا 5 کلمه کلیدی از سایتشان را سئو کنیم.
خب در بعضی از موضوعات کم رقابت چنین چیزی ممکن است اما در اغلب مواقع؛ ما مجبوریم برای اینکه بتوانیم کلمات کلیدی اصلی یک سایت را سئو کنیم؛ روی کلمات پیرامون آن هم محتوا بنویسیم. مثلا اگر بخواهیم کلمات:
- طراحی سایت،
- خرید سایت،
- و ساخت سایت
را در یک سایت سئو کنیم؛ مجبوریم حداقل 20 الی 50 مقاله آموزشی و غیر آموزشی در کلمات مختلف پیرامون موضوع طراحی سایت روی پروژه بارگذاری کنیم. چرا؟ چون اولا گوگل متوجه فعال بودن سایت شده و دوما بتوانیم از کلمات مختلف به صفحات اصلی لینک داخلی بدهیم و قدرتشان را زیاد کنیم.
با توجه به همین توضیحات؛ شما هم مجبورید در اغلب مواقع برای سئو محصول در سایتتان؛ روی کلمات مختلف مرتبط به آن کار کنید. مثلا برای سئو کردن صفحه محصول آیفون 7 در سایت، باید مقالاتی با این موضوعات تولید کنید:
- مقایسه آیفون 7 و آیفون 7 پلاس،
- آیا آیفون 7 بخریم؟
- شناخت آیفون 7 اصلی از تقلبی،
- و…
بنابراین توصیه میکنم هیچوقت صرفا روی چند صفحه محصول محدود تمرکز نکنید.
8_ صفحات یتیم و زامبی نسازید!
در ادامه توضیحات بالا؛ به هیچ عنوان در سایت های فروشگاهی و حتی غیر فروشگاهی، صفحات یتیم نسازید. منظورم از صفحه یتیم چیست؟ منظور همان صفحاتی است که آنها را ساخته اما هیچ لینک داخلی برایشان ایجاد نکرده اید. چنین صفحاتی در سایت شما نه تنها سئو نمیشوند؛ بلکه قدرت میانگین کل سایت را هم کاهش میدهند.
علاوه بر صفحات یتیم؛ صفحات زامبی هم دقیقا همین اثر را دارند. منظور از زامبی پیج آن دسته صفحات است که محتوای به شدت اندکی داشته و ارزش سئو کمی دارند.
9_ مهم: صفحات کپی و کنیبالیزیشن نسازید!
اگر پیج اینستاگرام فرین را دنبال کنید؛ میدانید که در این چند وقته شروع کرده ایم به آنالیز سئو سایت دنبال کنندگان. یکی از مشکلات دائمی که در اغلب سایت های این دوستان مشاهده میکنم؛ وجود صفحاتی با محتوای کپی (duplicate content) و علاوه بر آن کنیبالیزیشن است.
منظور از صفحات با محتوای کپی، آن صفحاتی است که توضیحات متنی و محصولشان با دیگر صفحات در همان سایت تکراری است. منظور از صفحات کنیبالیزیشن هم آن دسته از صفحاتی است که همگی یک کلمه کلیدی تکراری دارند. مثلا تصور کنید 4 صفحه محصول در سایت شما وجود دارد که کلمه کلیدی همه آنها آیفون 7 بوده و تنها تفاوتشان در رنگ محصول است.
با توجه به اینکه وجود این اشکالات روی سئو سایت شما تاثیر زیادی دارد؛ پیشنهاد میکنم حتما برای سئو محصول، مقاله تگ کنونیکال را بخوانید و از استفاده کنید.
10_ محتوای چند رسانه ای استفاده کنید
چه چیزی میتواند بهتر از یک ویدیو چند دقیقه ای؛ مخاطب را در مورد محصول مورد نظر شما روشن کند؟ مطمئن باشید هیچ چیز جای محتوای چند رسانه ای را در سئو محصولات سایت نمیگیرد. بنابراین اکیدا پیشنهاد میکنم تا جایی که منابع به شما اجازه میدهد؛ در مورد محصولات مختلف تحقیق کرده و برای هر کدام محتوای صوتی و ویدیویی ایجاد کنید. وجود این محتواها در صفحه علاوه بر ایجاد رضایت کاربر، باعث افزایش زمان ماندگاری او شده و نرخ پرش را هم کاهش میدهد. پیشنهاد میکنم مقاله سئو ویدئو را بخوانید.
11_ مخاطبان را ترغیب به نظر و کامنت دادن کنید
شاید برایتان جالب باشد که بخشی از الگوریتم های گوگل، دقیقا مثل الگوریتم های اینستاگرام نسبت به تعامل حساسیت دارد! این یعنی اگر در وب سایت شما مخاطبان تعامل ایجاد کرده؛ زیر هر محصول نظر داده و نمرات خوبی هم به آن بدهند؛ گوگل اینها را متوجه شده و در قدرت نهایی سئو آن تاثیر میدهد.
برای اینکه بتوانید به چنین هدفی برسید؛ اول از همه باید سعی کنید محتوای جذاب و صمیمی را در صفحات محصول ایجاد کنید. علاوه بر این باید مخاطبان را به نظر دادن ترغیب کرده یا سوالاتی بپرسید که مجبور شوند خودشان را قاطی بحث شما کنند.
12_ به تجربه کاربری اهمیت بدهید
اگر مقاله نرخ پرش را خوانده باشید؛ میدانید که خروج ناگهانی کاربر از هر صفحه سایت شما باعث ایجاد بانس ریت و کاهش شدید قدرت سئو سایتتان میشود. در ادامه یکی از مهم ترین نکاتی که میتواند باعث شود کاربران تصمیم به خروج ناگهانی از سایت بگیرند؛ همین تجربه کاربری نامناسب است.
منظورم سرعت پایین صفحه، ظاهر نامناسب، متن های بی کیفیت و… است. بنابراین حتما برای بهینه سازی تجربه کاربری صفحات یا همان ux زمان بگذارید.
13_ لینک های برد کرامب را ایجاد کنید
بردکرامب ها، لینک هایی هستند که به کاربر در صفحه محصول نشان میدهند دقیقا در چه بخشی از سایت قرار گرفته. البته این نوع لینک ها صرفا محدود به صفحات محصول نیستند و در همه صفحات سایت فعال میشوند.
برای پیاده سازی آنها در سایت میتوانید از افزونه های وردپرسی کمک گرفته یا با یک برنامه نویس در موردشان صحبت کنید. وجود این لینک ها علاوه بر بهبود تجربه کاربری؛ باعث ایجاد یک ساختار لینک سازی داخلی قدرتمند در صفحات میشود.
14_ لینک سازی خارجی را فراموش نکنید
و در نهایت آخرین تکنیک برای سئو محصول در سایت فروشگاهی، لینک سازی خارجی یا همان لینک بیلدینگ است. مخصوصا در کلماتی با رقابت شدید یا متوسط، تا زمانی که اقدام به لینک سازی خارجی برای صفحات مختلف نکنید؛ نمیتوان انتظار بهبود سئو آنها را داشت.
البته لینک سازی خارجی خودش مثل یک شمشیر 2 لبه عمل میکند؛ منظورم این است زمانی که شما بلد نباشید چطور از آنها استفاده کنید؛ ممکن است به جای افزایش قدرت سئو، آن را نابود کنید. بنابراین حتما قبل از ساخت بک لینک به سراغ آموزش های مرتبط بروید. در سایت فرین آکادمی یک سری مقاله آموزشی رایگان به همراه ویدیو وجود دارد که میتوانید از آنها کمک بگیرید.
کلام آخر
خب بالاخره به انتهای مقاله سئو صفحه محصول رسیدیم. در این مقاله 12 نکته مهم برای سئو کردن صفحات محصول در فروشگاه اینترنتی وردپرس و غیر وردپرس را به شما آموزش دادم. با توجه به اینکه بحث سئو سایت های فروشگاهی موضوع گسترده ای است؛ 2 پیشنهاد دیگر هم برایتان دارم:
- اول از همه برای اینکه مبادا مثل نیمی از سایت های فروشگاهی فارسی از برچسب یا همان تگ ها استفاده اشتباه نکنید؛ مقاله سئو برچسب ها را بخوانید و با مثال های موجود در آن، همه چیز را در موردش یاد بگیرید.
- دوم هم اینکه سری به صفحه محصول ویدیو آموزش سئو سایت فروشگاهی ما زده و در صورت نیاز از آن استفاده کنید.